"Wij helpen jongeren die vaak maar weinig mogelijkheden hebben in het leven. We geven ze mogelijkheden om te groeien en echt iets van hun leven te maken."

“Wij helpen jongeren die vaak maar weinig mogelijkheden hebben in het leven. We geven ze mogelijkheden om te groeien en echt iets van hun leven te maken.”

Power2Fly: Al jaren thuis in Brazilië

Power2Fly bevordert op dit moment – samen met ASAS, onze eerste partner in Brazilië – de persoonlijke ontwikkeling en de sociale integratie van jongeren in achterstandswijken in Florianopolis. Uw steun is daarbij meer dan welkom. Lees hier meer over de projecten en over de nieuwbouwplannen van ASAS.

Waarom?
Al sinds 2007 is ASAS actief op het noorden van het eiland. Dagelijks doen 60 tot 80 kinderen mee aan de buitenschoolse activiteiten. De noodzaak voor een aanpak groeit vanwege de snelle aanwas van de bevolking. Florianopolis is een van de sterkst groeiende gemeenten van Brazilië,  ruim boven het landelijk gemiddelde. De groei gaat het hardst in het Noorden van het eiland. Er is niet genoeg werk voor de gezinnen die daar wonen en het resultaat is dan ook dat steeds meer families in sociaal moeilijke omstandigheden leven. Daarnaast groeien kinderen vaak op in gezinnen waarin de vader ontbreekt en/of de moeder niet in staat is volledig voor de kinderen te zorgen, zowel financieel en emotioneel als praktisch, qua zorg en aandacht.

In Brazilië is – naast armoede en overbevolking – nog een bijkomend probleem: kinderen gaan halve dagen naar school. Dit geeft ze veel tijd om op straat rond te hangen. De ouders hebben geen geld om de activiteiten te bekostigen.

Onze aanpak werkt
In Florianopolis, staat – pal naast een drukke weg – een oud kantoorgebouw op een verlaten bedrijventerrein. Terwijl het verkeer onverschillig doorraast, steekt elke dag een groep jongeren (7-15 jaar) van de publieke school de gevaarlijke weg over om in dat kantoorgebouw mee te doen aan de activiteiten van ASAS, een vrijwilligersorganisatie die in 2007 werd opgericht door de Nederlandse Liduine van der Zee en een Braziliaanse partner Joao Paes Costa : ‘De kinderen krijgen wat te eten en ze mogen meedoen aan allerlei activiteiten, van tekenen en toneel tot hockey en dansen. We geven ze begeleiding bij hun schoolwerk en er is een psychologe aanwezig.’

‘De school selecteert precies die kinderen die het hardst onze hulp nodig hebben. En onze aanpak werkt! Laatst hadden we een jongen van 13, een kind nog, maar hij was al wel drugsdealer en had grote problemen thuis en op school. Hij kreeg bij ons flamencoles en we zagen hem in enkele weken helemaal opbloeien. Voor het eerst in zijn leven ontdekte hij een talent bij zichzelf, een echte passie. Die lessen hebben zijn leven veranderd. Zijn zelfvertrouwen en zelfwaardering zijn enorm gegroeid. Natuurlijk kunnen we niet alle problemen voor deze kinderen oplossen. Maar we geven ze wel the power to fly.’

In samenwerking met ASAS biedt Power2Fly bedrijven en particulieren de kans om in Brazilië te participeren in sociale projecten. In de toekomst willen we ook een nieuw jongerencentrum bouwen op een veilige locatie, vlak bij de publieke school. Wat u kunt doen om te helpen? Lees verder bij ‘Helpen’.

Divi WordPress Theme